Psihoterapija

psihoterapija, kao glavni slajder

Odakle ti na ovoj stranici?

Postoji mogućnost da već znaš na čemu tačno želiš da radiš, a možda i nisi siguran/na. Moguće je da samo imaš osjećaj da nešto nije kako treba, ali ne znaš šta. To je potpuno u redu – mi pomažemo u pronalasku tog odgovora na pitanje.

Vrste psihoterapija koje nudimo

Hajmo sada da vidimo koja terapija je tebi potrebna?

Individualna terapija

Individualna terapija je jedna vrsta psihoterapije u kojoj se pruža podrška i pomoć jednoj osobi kako bi prošla kroz lične teškoće i prepreke sa kojima se suočava. A kada govorimo o preprekama, one mogu biti različite i toliko ih ima sa bi bilo besmisleno da ih pokušamo nabrojati. Šta god da vas koči, koliko god dugo pokušavate riješiti sami - potražiti pomoć je odlika vaše hrabrosti!
Cijena: 50 KM (trajanje seanse: 1h)

Partnerska terapija

Partnerska terapija je vrsta psihoterapije u kojoj terapeut radi sa parom kako bi stekli uvid u svoj odnos, razriješili sukobe i/ili poboljšali zadovoljstvo u vezi. Mi, kao terapeuti, pomažemo parovima da uvide na koji način su njihovi problemi održavaju, koju funkciju imaju i kako da ih zaustave. Terapeut nije sudija u utakmici koju igraju partneri. On ne navija za neki od timova, nego navija protiv problema koji par ima.Cijena: 70 KM (trajanje seanse: 1,5h)

Porodična terapija

Porodična terapija vrsta terapije koja je namijenjena rješavanju specifičnih pitanja koja utiču na zdravlje i funkcionisanje porodice. Može se koristiti kao podrška porodicama da prođu kroz težak period, trenutni životni ciklus ili mentalne, ponašajne i zdravstvene teškoće članova porodice. Cilj porodične terapije jeste pomoći porodici da prepozna kako ponašanje jedne osobe utiče na druge članove, da shvate kako međusobno kreiraju i održavaju problem i najvažnije - da preuzmu odgovornosti za svoja ponašanja u skladu sa njihovim ulogama.

Cijena: 70 KM (trajanje seanse: 1,5h)

Online psihoterapija

Šta ako nisi u Banjaluci?

To nama ne predstavlja problem, jer sve što radimo uživo (individualnu, partnersku i porodičnu psihoterapiju) praktikujemo i online i to po istim cijenama. Ukoliko se pitaš da li je to za tebe, u nastavku ćemo navesti neke prednosti i mane online rada, koje smo mi do sada primjetile.

Prednosti:

Nedostaci:

Poklon bon za psihoterapiju

Poklon bon za psihoterapiju možeš kupiti za sebe ili za neku drugu tebi važnu osobu. Zašto bi to uradio/la? Zato što možda znaš osobu koja ima potrebu i želju, ali nedostaje joj malo “guranja” da se odvaži na korak da započne proces. Možda želiš toj osobi da pokažeš da ti je važna i da želiš da joj pružiš podršku ili da sebi pokloniš znak pažnje koji govori da brineš o samom/oj sebi? Nije važan razlog, važna je poruka ovog poklona, a to je da ti je stalo!

Poklon bon se može kupiti za individualnu, partnersku i porodičnu psihoterapiju, a ti određuješ koliko senasi želiš da kupiš. Svi ti podaci se upisuju na bon koji možeš dobiti u fizičkom ili elektronskom obliku. Takođe, bon se može kupiti i za online i uživo terapiju.

Važno je napomenuti da bon vrijedi godinu dana od dana kupovine jer tako dajemo prostor osobi da sama isplanira svoj dolazak i da sebi vremena da se pripremi. Na poklon bon možeš upisati personalizovanu poruku koja još jednom može pokazati da ti je stalo. Cijene bonova su iste kao i standardne cijene za psihoterapijski susret.

Grupe za lični rast i razvoj

Često možemo čuti pojam lični rast, a šta to zapravo znači?

Lični rast je individualan i niko od nas pod tim ne podrazumijeva isto, kao ni pod recimo ljubavlju. Poenta je ideja koja se nalazi iza toga, a to je da učimo o sebi. Da sami sebe pitamo šta je ono što volimo kod sebe ili što bismo voljeli da radimo drugačije, šta je ono što bismo htjeli da zadržimo kod sebe, a šta nas nervira i uvijek ono dodatno pitanje – zbog čega?
Svakoga dana učimo nešto novo o sebi, a da li to uvijek primjećujemo?

Živimo užurbano i samo rijetki od nas stanu i promisle o sebi i baš zato često imamo utisak da život prolazi mimo nas, a mi sve odrađujemo na auto-pilotu.

Upravo ako se osjećate da stojite u mjestu, da vam je život uvijek isti, da se ništa ne dešava i da želite nešto promijeniti najbolje je da to uradite uz pomoć stručnjaka. Grupa za lični rast i razvoj je upravo jedna od opcija koju možete uraditi za sebe. Ne morate biti nezadovoljni svojim životom (a možete) da idete na ovakvu jednu grupu, bitno je samo da ste radoznali u vezi sa svojim potrebama, željama, emocijama, ponašanjem, a poželjno je i da vas to zanima i kod drugih ljudi. U grupi radimo na temama koje vas zanimaju, o čemu želite da znate više i pratimo dinamiku pojedinca i sistema.

Treba ti psihoterapija?

Ako vidiš da nisi zadovoljan/a, da to nije to, da te neki problemi sputavaju da živiš ispunjeniji život, Kutak je pravo mjesto! Nije lako učiniti prvi korak, ali mi u Kutku ćemo se potruditi da bude što bezbolniji. Tu smo za tebe da te pratimo na putu promjene.