Knjiga sa dva naslova: Parovi u zatočeništvu i Erotska inteligencija Ester Perel

Neka vas ne zbuni što ova knjiga ima dvije verzije naslova – Parovi u zatočeništvu i Erotska inteligencija. To je sasvim razumljivo s obzirom na to gdje živimo i kako se naša sredina odnosi prema pojmovima seksualnosti i erotike. Ti pojmovi su izrazito kompleksni i još kad su obojeni narativnom našeg podneblja sasvim je razumljivo otkud nesporazum oko naslova.

Ako ste se pitali kako se izvući iz kolotečine dugotrajne veze, šta čini erotsku prisnost, šta je seks s predumišljajem, roditeljska trijaža i postoji li povezanost između inteligencije i seksualnosti – ovo je knjiga za vas. Ester Perel nas sa lakoćom i spretnošću iskusnog pripovjedača uvodi u svijet mnogih heteroseksualnih i homoseksualnih parova u čijim pričama se svako od nas može pronaći. Kroz stanice knjige, zastajaćete, razmišljati i nećete dobiti jedinstven odgovor na bilo koje pitanje. Jer odgovori su u nama. Neka vas kroz putovanje u središte sebe povede sjajna Ester.

“Životinje se seksaju, a erotika je isključivo ljudska kategorija. To je seksualnost preobražena maštom. Štoviše, za potpuno erotsko iskustvo nike čak ni potreban čin seksa, seks se često samo nagovještava i zamišlja. Erotika je kultiviranje uzbuđenja, svrhovita potraga za užitkom. Octavio Paz erotiku uspoređuje s poezijom tijela, testamentom čula. Poput poezije, erotika nike linearna, vrluda i mijenja se. Pokazuje nam ono što ne vidimo očima, već očima duha. Erotika nam otkriva jedan drugi svijet unutar ovog svijeta. Čula počinju služiti mašti, omogućuju nam da vidimo ono nevidljivo i čujemo ono nečujno.”

Kategorija

Najpopularniji članci